Blod är tjockare än vatten

( Soundtrack:  http://www.youtube.com/watch?v=0JVUaHJcZp4&feature=bf_play&list=PLE1979C3A775DEF51&index=1 )

 

Följande brev fick jag av min syster Agnetha när jag fyllde 18. Jag kan knappt beskriva hur mycket det betyder för mig, istället skriver jag bara av det exakt i detalj här och hoppas att alla förstår hur varmt det blir i mitt hjärta av att lässa dessa ord.

 

Till min älskade syster!

Tänk att det är 18år sedan mamma stod i dörren till mitt rum och sa:

- Agnetha gå upp nu. Idag blir du nog storasyster.

Sen vände hon på klacken och gick ut i köket. Jag trodde inte det var sant! Äntligen! Herre gud vad länge jag väntat! Jag åkte till skolan medan mamma stod lutad över köksbänken och flåsade.-

När jag kom till skolan såg alla i min klass att det var något på g. När vi hade lunch var jag tvungen att ringa hem, men fick inget svar. Mina klasskompisar letade reda på telefonnumret till förlossningen. Jag stod bredvid och skakade jag hade ju blivit lovad att få vara med och nu var jag nervös. Kunde inte fatta att det var idag jag skulle få ett syskon! På förlossningen sa dom att jo mamma och Martin var där och jag fick komma nu om jag skulle vara med.

Som jag sprang!!!

När jag kom dit var det hela på god väg och efter en stund kom DU!

Du var absolut den vackraste bebis som någonsin funnits och du är fortfarande lika vacker. När jag fick hålla dig för första gången var det som hela världen försvann runt omkring oss. Jag var stolt som en tupp!

Oj oj oj vilken dag det var.

.

Vi gosade mycket när jag fortfarande bodde hemma. Jaag var ju tvungen att ta tillvara varje minut jag fick med dig. Du kommer inte ihåg detta, men vi brukade vara på mitt rum och jag spelade en låt som heter Gunga med en grupp som hette Apopocalyps. Till den gick jag och gungade dig och du tyckte mycket om det.

.

När du var liten var du en fröjd att ha alltid go och glad. Och vilken underbar fantasi du hade. Du kunde sitta i timmar och leka samma sak. Alltid lugn och tyst, ibland fick man titta till dig för det var för tyst. Det är ju då det brukar hända massa bus! Men inte med dig inte utan då satt du och lekte eller pysslade med något.

Du har aldrig varit en pipig liten tjej utan tålig som få. Jag har alltid förundrats vart du fått din smärttröskel från. Som när du hade fått myggbett på foten och knappt kunde gå. Det var inte så farligt sa du bara du gick på tå så gick det bra. Hade det varit jag hade jag inte tagit mig fram.

.

Du har klarat dig genom barntiden och tonårstiden bra. Säkert har det varit jätte jobbigt, men så är det för alla och alla måste göra det. Det är aldrig lätt att veta när man är tillräckligt stor eller för stor för vissa saker. Nu är ändå det värsta över! Du är och har alltid varit en stark tjej som går din egen väg. Du har starka åsikter och du står för dom. Du kan argumentera för det du tror på och står för det. Det gör att man tycker att du är en trygg person.

.

Nu har dy blivit vuxen och dit liv går in i en ny fas. Det låter tråkigt och allvarligt, men det behöver det inte vara. Livet blir ju inbte roligare än man gör det. Du ska snart ta examen, börja jobba, flytta hemifrån och starta en egen lite familj.

När du var nyfödd skrev jag också en liten dikt till dig. Där stod att jag skulle vilja skydda dig för allt ont i världen och att jag ville sätta dig under en glaskupa för att skydda dig. Så kännbs det fortfarande, men jag är mycket glad nu att jag intekunde göra det. För med dig "fri" har världen blivit mycket vackrare och trevligare att leva i. Du förgyller ofta vardagen för mig och mina barn. Och ditt liv är ju till för dig. Ingen kan skydda dig för allt du har och kommer att uppleva utan vi kan bara vara där och hjälpa dig och stötta dig när du behöver det.

.

Lova mig bara att du är rädd om dig. Och vad som än händer så vill jag att du ska veta att jag finns här för dig, Du kan alltid komma till mig om det är något.

.

Till sist vill jag bara säga:

Var rädd om dig, men ha så mycket kul som du bara kan. Och ta vara på dina vänner som är skönt att ha.

Du är en härlig tjej med bra värderingar och en trygg personlighet. För mig är du en mysig moster och gudmor tillmina barn, en underbar syster och en ifrågasättande svägerska. Precis som det ska vara! Fortsätt på samma sätt- Jag älskar dig!

 

<3

http://www.youtube.com/watch?v=2UyfR-BV1nc


RSS 2.0